Momentul reţinerii unor indivizi din Chişinău, implicaţi în trafic de droguri în proporţii deosebit de mari VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea criminală a zece indivizi a fost dejucată de ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău, fiind încătuşaţi în flagrant delict, după ce au fost monitorizaţi aproximativ două luni de zile, perioadă în care ar fi încercat să introducă pe „piaţa neagră” substanţe narcotice de origine vegetală în proporţii deosebit de mari.

Descinderile poliţiştilor au avut loc cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP, în urma unor ambuscade organizate şi măsuri speciale de investigaţii demarate pe o stradă din Capitală. În automobilele cu care se deplasau figuranţii, forţele de ordine au depistat cantităţi impunătoare de droguri sintetice şi de tip vegetal, cum ar fi marihuană, metamfetamină, ab-fubinaca, ab-chiminaca, telefoane mobile utilizate la comercializarea substanţelor narcotice, bani în sumă de 3 000 lei obţinuţi în urma vânzărilor de droguri, precum şi mijloace financiare marcate transmise anterior în cadrul achiziţiilor de control.

Membrii grupării s-au dovedit a fi locuitori ai Capitalei, cu vârstele cuprinse între 18 ani şi 29 ani, fiecare din ei având rolul bine determinat, de preparare a drogurilor, realizare cu amănuntul şi en-gros, precum şi identificarea potenţialilor clienţi de încredere. Respectiv în urma percheziţiilor autorizate desfăşurate în automobil şi la domiciliile lor, au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice în cantitate totală de aproximativ 5 kilograme, fiind sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP conform procedurii legale.

În acest context bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari în scop de înstrăinare. Conform legii ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile planificate în acest sens, menite să combată infracţiunile de acest gen, precum şi să tragă la răspundere penală indivizii implicaţi în astfel de acţiuni criminale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite