Moldovenii nu pot intra în Israel până pe 1 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interdicţia de intrare a cetăţenilor străini, inclusiv a moldovenilor,  pe teritoriul Statului Israel se extinde până pe 1 octombrie. Ieşirea este permisă prin Aeroportul Ben-Gurion, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene menţionează că cetăţenii Republicii Moldova care intenţionează să intre pe teritoriul Israelului trebuie să primească permisiune specială, în cazul în care poate fi dovedit un scop întemeiat al vizitei. Aceasta poate fi obţinută de la consulatul Statului Israel de la Kiev. De asemenea, trebuie să completeze, cu cel puţin 24 de ore înainte de zbor, formularul de intrare în Israel, precum şi să prezinte, la sosirea pe aeroportul Ben Gurio, confirmarea privind completarea formularului respectiv.

În cazul în care cetăţenii străini sosesc în Israel din ţările „roşii”, cum este şi cazul Republicii Moldova, aceştia trebuie să completeze la aterizare un formular şi să rămână în autoizolare timp de 14 zile.

La aeroport, în timpul zborului şi în perioada aflării pe teritoriul Israelului, călătorii trebuie să poarte mască (obligatoriu pentru copii de la şase ani), vor menţine distanţa socială de doi metri, vor respecta igiena personală.

La ieşirea din Statul Israel, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să completeze, cu cel puţin 24 de ore înainte de zbor, formularul de aprobare a îmbarcării, să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion biletul (boarding pass) şi aprobarea îmbarcării (o copie digitală şi pe hârtie).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite