Moldovenii ar putea călători fără vize în Emiratele Arabe Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posibilitatea abolirii regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, precum şi extinderea relaţiilor moldo-emiriene în diferite domenii, au fost discutate miercuri, 9 mai, la Abu Dhabi, de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ministrul emirian al Afacerilor Interne, Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan.

În opinia interlocutorilor, abolirea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni va favoriza şi mai mult extinderea relaţiilor moldo-emiriene, care în ultima perioadă de timp au înregistrat o dezvoltare semnificativă în toate domeniile. 

„Un exemplu elocvent este şi Forumul economic moldo-emirian, care se desfăşoară astăzi la Dubai, unde mediul de afaceri din ambele state stabilesc noi parteneriate, examinează posibilitatea implementării proiectelor investiţionale şi promovarea activităţilor de export şi import. Abolirea regimului de vize este foarte importantă pentru mediul de afaceri din Republica Moldova, deoarece ţara noastră este interesată în promovarea produselor şi serviciilor atât pe piata Emiratelor Arabe Unite, cât şi în regiunea Golfului Arabic”, a menţionat şeful diplomaţiei moldoveneşti. 

În context, Ministrul Ulianovschi a accentuat interesul deosebit al mediului de afaceri din Republica Moldova să participe la Expoziţia „Dubai 2020”.

La rândul său, vicepremierul emirian a apreciat decizia autorităţilor moldoveneşti de a deschide Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, accentuând că acest fapt va contribui esenţial la impulsionarea relaţiilor moldo-emiriene pe toate dimensiunile, inclusiv în procesul de abolire a regimului de vize.

Ministrul emirian a salutat decizia autorităţilor de la Chişinău de a participa la Expoziţia „Dubai 2020”, considerând că acesta va fi un bun prilej pentru promovarea mărfurilor naţionale, stabilirea unor parteneriate noi atât cu companiile emiriene, cât şi din alte state ale Golfului.

Tudor Ulianovschi şi Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan s-au referit şi la stabilirea unor relaţii mai pronunţate între ministerele afacerilor interne ale Republicii Moldova şi EAU, fapt care va permite preluarea bunilor practici privind conceptul de „safe city”, programele inovaţionale pentru livrarea inteligentă a serviciilor de siguranţă şi securitate pentru cetăţeni, organizarea cursurilor de instruire şi schimbul de experienţă în diferite domenii de combatere a criminalităţii şi colaborarea subdiviziunilor cu misiuni speciale.

În cadrul dialogului, miniştrii au făcut un schimb de opinii privind cooperarea în domeniul dezvoltării regionale, mediu, cultură, economie etc. Ministrul Tudor Ulianovschi a lansat Vicepremierului Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan o invitaţie de a vizita Republica Moldova pentru continuarea dialogului bilateral, pe care acesta din urmă a acceptat-o.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite