Moldoveni şi români implicaţi în trafic de droguri pentru finanţarea rebelilor kurzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Autorităţile americane suspectează patru bărbați din Republica Moldova şi România că se ocupau de comercializarea ilicită a drogurilor pentru a strânge bani pentru a strange bani pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Separatişti kurzi au transformat regiuni întregi de-a lungul frontierei de sud a Turciei în plantaţii de marijuana. Portalul upi.com, susţine că în pofida eforturilor autorităţilor centrale de la Ankara, zona rămâne sub controlul militanţilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care au transformat regiunea într-un paradis pentru cultivatorii de marihuana.
Potrivit cotidianului turc Zaman, veniturile partidului Muncitorilor din Kurdistan de la comercializarea marihuanei şi a altor droguri vor ajunge în acest an la 50 de milioane de dolari.

Preşedintele Parlamentului turc Cemil Cicek a declarat că Ankara suspectează PKK că îşi finanţează campania sa militantă în Turcia din sursele acumulate din comerţul ilicit de droguri în Europa.

Potrivit upi.com, în acest an SUA a inclus patru bărbaţi din Republica Moldova și România în lista traficanţilor de droguri. Guvernul american îi suspectează pe cei patru de faptul că s-au ocupat de traficul de droguri pentru a strânge bani pentru PKK.

Cotidianul turc Zaman estimează că din anii 70 ai sec. XX, cel puţin 50.000 de oameni au murit ca urmare a luptelor dintre forţele turceşti și grupul militant, cunoscut prin iniţialele sale kurde PKK.

Turcia: 42 de rebeli kurzi ucişi în trei zile de lupte

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite