Moldova va găzdui şedinţa comună a parlamentelor de la Chişinău şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova

Republica Moldova va găzdui şedinţa comună a Parlamentelor de la Chişinău şi Bucureşti. Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei de presă comune susţinute de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Chişinău. Reuniunea celor două parlamente este o premieră şi va avea loc pe parcursul lunii iunie, transmite IPN.

Igor Grosu a menţionat că România a fost mereu alături de Republica Moldova şi a ajutat-o să treacă mai uşor prin diverse crize şi să realizeze proiecte importante. „România este prietenul cel mai important al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană şi mă bazez pe Dumneavoastră, domnule preşedinte, ca, din poziţiile de stat şi politice pe care le aveţi, să ne ajutaţi în a face progrese concrete pentru perspectiva noastră europeană”, a menţionat speakerul Igor Grosu.

La rândul său, Ion-Marcel Ciolacu a reiterat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. „Nu există o altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în UE. România nu face un favor Republicii Moldova, ea are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului României.

Ion-Marcel Ciolacu a mai afirmat că, după şedinţa comună a celor două instituţii parlamentare, dimensiunea europeană şi parlamentară va intra într-o altă logică. „Am venit în delegaţie cu oameni cu expertiză în domeniu şi sperăm ca în perioadă următoare să accelerăm cooperarea pe această dimensiune parlamentară. Republica Moldova trece perioada de tranziţie, de uniformizare a legislaţiei sale cu cea a Uniunii Europene, lucru pe care România l-a parcurs acum mai mult timp. Este păcat să nu lucrăm împreună în domeniul legislaţiei, astfel încât să fim cât mai eficienţi şi să mărim ritmul ca Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline al UE”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului României.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, efectuează la 6 iunie o vizită la Chişinău, la invitaţia preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite