Modificări în regulamentul care stabileşte procedura de obţinere a permisului de conducere moldovenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul privind procedura de examinare pentru obţinerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea şi valabilitatea permisului de conducere. Acestea presupun modernizarea şi sporirea calităţii serviciului public, prin reducerea numărului de acte necesare, a costurilor, duratei de prestare a serviciului, transmite IPN.

Totodată, va fi asigurată interoperabilitatea datelor din Sistemele informaţionale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării, la  documentarea persoanelor cu dreptul de a conduce vehicule.

Cadrul normativ aferent domeniului va fi racordat la legislaţia UE, prin transpunerea parţială a prevederilor Directivei europene cu privire la permisele de conducere, în partea ce ţine de cerinţele faţă de examinatori şi procedura de examinare în vederea obţinerii dreptului de a conduce vehicule. Acest fapt va aduce beneficii în contextul negocierilor Acordurilor de conversiune a permiselor de conducere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite