Mişcarea Civică Tinerii Moldovei anunţă lansarea unui referendum de Unire a Republicii Moldova cu România pentru anul 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea Civică Tinerii Moldovei a anunţat vineri, 2 septembrie, intenţia organizării unui referendum de Unire a Republicii Moldova cu România. Acesta ar urma să aibă loc în anul 2018.

Anul 2018 nu a fost ales întâmplător. Atunci se împlinesc se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. În următorii doi ani, tinerii vor continua acţiunile de informare care vor pregăti populaţia Republicii Moldova, pentru a obţine în ajunul Referendumului o majoritate (50% + 1) favorabilă Unirii cu România, se arată în comunicatul de presă emis de organizaţie.

În cadrul campaniei de informare din perioada din vara acestui an, „Tinerii Moldovei” au implicat circa 400 de voluntari care au străbătut pe biciclete peste 3.000 de km. Campania a ajuns în circa 600 de comune, unde au fost împărţite în total 160.000 de ziare de informare şi colectate 9.000 de semnături în favoarea Unirii cu România. În fiecare sat a avut loc o întâlnire cu autorităţile şi liderii locali (primari, consilieri, profesori, oameni de afaceri), unde li s-a propus implicarea în proiectele ce vor pregăti referendumul.

„Ceea ce am realizat noi în această vară este impresionant, mai ales pentru că ne aşteptam la o receptivitate mai mică din partea oamenilor şi a primarilor. Dar aproape peste tot am găsit înţelegere şi persoane pe care să ne bazăm în viitor. Avem încredere că vom obţine victorie la Referendum”, a declarat preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldove, Anatol Ursu.

Reprezentanţii Mişcării spun că au fost formate celule unioniste în circa 270 de sate; a fost facilitat procesul de înfrăţire cu localităţi din România pentru 330 de sate, iar aproximativ 29.000 de cetăţeni moldoveni au vizitat România în această vară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite