Ministrul Economiei: Contractul de concesionare a Aeroportului Chişinău poate fi reziliat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, susţine că contractul de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău poate fi reziliat. El afirmă că însuşi principiul de concesionare a fost unul pozitiv, dar felul cum a fost efectuată darea în concesiune trezeşte întrebări. Autorităţile intenţionează să meargă în instanţa de judecată pentru a rezilia acest contract, transmite IPN.

Anatol Usatîi spune că ministerul nu comunică cu proprietarul „Avia Invest”, compania care a concesionat Aeroportul. Toate contactele se efectuează prin intermediul Agenţiei Proprietăţii Publice. La începutul anului curent, instanţa a respins recursul înaintat de APP din cauza faptului că documentele nu au fost adunate conform procedurii.

„Procesul de concesionare nu este convenabil statului şi cetăţenilor Republicii Moldova. Dacă există posibilitatea de a rezilia acest contract, atunci noi trebuie să facem acest lucru”, a spus ministrul în cadrul emisiunii „O nas” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Ministrul nu exclude că şi compania concesionare ar putea veni cu o propunere de a ajunge cu statul la o înţelegere convenabilă şi de a renunţa la Aeroport. Anatol Usatîi spune că aceasta ar fi una dintre variantele întoarcerii Aeroportului în proprietatea statului. „Toate acţiunile noastre trebuie să fie foarte bine cântărite, gândite pentru a exclude situaţia ca atunci când este înaintată în judecată cererea de concesionare a Aeroportului, instanţa să susţină că nu au fost ataşate toate documentele”, a afirmat ministrul. Potrivit lui, guvernarea precedentă s-a grăbit şi a făcut unele erori în această chestiune.

Anatol Usatîi susţine că dacă această cauză va ajunge în arbitrajul internaţional, ar putea fi examinată în aproximativ un an.

https://www.ipn.md/ro/ministrul-economiei-contractul-de-concesionare-a-aeroportului-poate-fi-7967_1071276.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite