Ministerul Sănătăţii de la Chişinău vine cu precizări privind numărul mare de decese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ala Nemerenco, ministra Sănătăţii
Ala Nemerenco, ministra Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a raportat pentru miercuri, 10 noiembrie, 60 de decese,  asociate infecţiei COVID-19, cel mai mare de la începutul pandemiei de coronavirus, transmite IPN.

Mai târziu, ministerul a precizat că o parte din aceste cazuri revin unor perioade anterioare. „Ministerul Sănătăţii a identificat o serie de nonconformităţi în procesul de înregistrare şi raportare a cazurilor de deces provocate de COVID-19. Mai exact, au fost identificate sute de cazuri de deces înregistrate, dar neraportate. Unele dintre acestea sunt încă din anul 2020. De exemplu, astăzi, din cele 60 de cazuri raportate, 9 revin unor perioade anterioare”, scrie Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministerului, în prezent o echipă lucrează la verificarea tuturor cazurilor înregistrate pe parcursul anilor 2020-2021, iar în zilele următoare mai multe detalii la acest subiect vor fi oferite în cadrul unui briefing de presă.

Tot ieri, 10 noiembrie, Ministerul Sănătăţii a raportat 980 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. În spitale sunt internate 2757 de persoane, confirmate cu noul coronavirus, dintre care 277  - în stare extrem de gravă, iar 49 de pacienţi sunt supuşi ventilării mecanice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite