Ministerul Justiţiei de la Chişinău va acţiona în judecată 37 de judecători, procurori şi funcţionari judiciari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei de la Chişinău, Vladimir Cebotari, a lansat acţiuni de regres contra persoanelor fizice care ocupă funcţii înalte în stat şi au încălcat prevederile Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului.

Persoanele fizice care deţin funcţii în sistemul judecătoresc, în organele procuraturii şi în alte structuri publice şi au avut dosare pierdute la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului vor fi acţionaţi în judecată. 

Potrivit lui Vladimir Cebotari, este vorba de o listă cu 37 de judecători, procurori şi alţi funcţionari din sistemul judecătoresc, inclusiv de la Curtea de Apel, Curtea Supremă de Justiţie şi Judecătorii locale. 

Aceste persoane vor fi acţionate în instanţa de judecată şi urmează să compenseze valoarea financiară a prejudiciilor morale, materiale şi cheltuielile suportate de Republica Moldova.  

Ministerul Justiţiei de la Chişinău va pune sechestru pe bunurile personale ale persoanelor vinovate în funcţie de caz. 

La moment, cei 37 de judecători şi procurori au dosare nesoluţionate pe cazuri de violenţă domestică, revizuiri ilegale, protecţia datelor cu caracter personal şi altele. 

Acţiunile lansate au scopul de a responsabiliza funcţionarii din sistemul justiţiei, cât şi a întregului domeniu public din ţara noastră. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite