Ministerul Economiei a semnat un Memorandum de intenţie privind reabilitarea drumurilor naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mec.gov.md
FOTO mec.gov.md

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a încheiat un Memorandum de intenţie privind reabilitarea drumurilor naţionale. Documentul a fost semnat în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu delegaţia unei  companii chineze, responsabilă de proiectele de reabilitare a drumurilor.

Conform Memorandumului, compania China Hyway Group Limited ar putea implementa proiectul de reabilitare a drumurilor, doar după ce va efectua un studiu de fezabilitate şi va prezenta documentele necesare. Lucrările ar urma să fie realizate în patru etape.

Ministrul Chiril Gaburici a menţionat că ţara noastră are nevoie de astfel de proiecte, iar dezvoltarea infrastructurii este o prioritate pentru minister. 

„Urmează să negociem, să stabilim care este cea mai bună ofertă, să ne asigurăm că lucrările vor fi calitative şi se vor respecta termenii de dare în exploatare”, a subliniat Chiril Gaburici.

Reprezentanţii companiei China Hyway Group Limited au menţionat că instituţia pe care o reprezintă are o experienţă internaţională şi a implementat proiecte asemănătoare în Serbia. Aceştia au reiterat că în următoarele zile vor prezenta o ofertă, pentru a putea începe negocierile şi discuta modalităţile de implementare a proiectului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite