Milionarul moldovean Călin Fusu s-a mutat la Sofia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Basarabeanul Călin Fusu, proprietarul platformei de internet „Neogen", şi totodată unul dintre milionarii României, cotat în Topul „Forbes" cu o avere estimată la 7-8 milioane de euro, a decis să se mute la Sofia.

Călin Fusu, cel care alături de trei colegi a pus, în anul 2000, bazele unei afaceri online, numită iniţial Rogenerator, ulterior Neogen, a anunţat pe blogul personal că din septembrie locuieşte la Sofia.

Şi-a găsit mai multe motive pentru care a schimbat România pe Bulgaria.
Fusu menţionează pe blogul său, printre altele, că a ales Sofia pentru că "este un oraş cu un centru prietenos pentru pietoni - străduţe mici, parcuri, cafenele - ceea ce-l face neprietenos pentru şoferi".
La aceasta mai adaugă:
"- am biroul si apartamentul exact in buricul targului; ambele au doua nivele plus terasa cu iarba naturala pe acoperis, de unde se vede..
- muntele Vitosha (2290m), unde poti iesi in weekend la un picnic, face o plimbare cu telescaunul sau pe jos, iarna se poate schia la 5 minute de oras!
- preturile sint mai mici ca in Bucuresti, piata de internet un pic mai dezvoltata (ok, de fapt de asta am venit, sa-mi ajut colegii sa creasca business-ul aici),
- iar Grecia (cu Lacul Kerkini) sau Turcia la cateva ore de mers".

Antreprenorul din "Top 500 Miliardari" susţine că preţurile din capitala Bulgariei sunt mai mici ca în Bucureşti, iar piaţa de internet este un pic mai dezvoltată.

Potrivit Forbes România, principalul motiv al lui Fusu însă este altul. Business-ul pe care îl are în ţara vecină. "Ok, de fapt de asta am venit, să-mi ajut colegii să crească business-ul aici", adaugă Fusu.

Călin Fusu s-a Născut la Pârliţa, Ungheni şi a plecat în România încă din anul 1990, cu prima tranşă de studenţi basarabeni.
A absolvit Academia de Studii Economice, secţia Relaţii Internaţionale, dar diploma de licenţă a fost în domeniul burselor de valori, în urmă cu circa 18 ani.

Alături de trei colegi a pus, în anul 2000, bazele unei afaceri online, numită iniţial Rogenerator, ulterior Neogen. În timp a angajat mai mulţi programatori web, iar Neogen s-a extins în 2005-2006, mai întâi în Bulgaria, Republica Moldova şi apoi în Serbia.

În 2007, Fusu a vândut un pachet minoritar din Neogen către fondul de investiţii Tiger Global Management. Suma s-ar fi ridicat la şase milioane de euro.

Moldoveanul care a facut milioane peste hotare

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite