Milionarii moldoveni ar putea plăti impozite mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Partidul Democrat din Moldova propune introducerea unei cote de 25% de impozitare a persoanelor cu venituri mai mari de 500 de mii de lei pe an. Doar câteva mii de persoane din Republica Moldova au asemenea venituri anuale.

Fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova a depus, astăzi, în Comisia economie, buget şi finanţe amendamentele, propuse de PDM, la politica bugetar-fiscală pentru anul 2012. Deputatul democrat Andrian Candu a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că la baza politicii fiscale a statului trebuie să fie pusă susţinerea economiei şi a cetăţenilor şi nicidecum majorarea impozitelor pentru antreprenori şi oameni cu venituri modeste.

Printre propunerile democraţilor se numără o nouă grilă de impozitare, de 25 la sută, pentru persoanele care obţin un venit anual de peste 500 de mii de lei.
De asemenea, PD solicită majorarea, de la 750 la 1.500 de lei, a sumei minime necesare unui trai decent, care nu este supusă impozitării.
Democraţii mai propun neimpozitarea veniturilor tinerilor în primii trei ani de stagiu de muncă şi reducerea, de la 23 la 15 la sută, a impozitului pentru asigurări sociale, pe care îl achită angajatorii.
Cei din PD mai spun că la baza politicii fiscale trebuie să stea susţinerea economiei şi a cetăţenilor şi nu majorarea impozitelor pentru antreprenori şi oameni cu venituri modeste.
Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2012 va fi examinat săptămâna aceasta în şedinţa Parlamentului.

Avem 2.700 de milionari... în lei

Care este ţara cu cei mai mulţi milionari

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite