Microbuzele din Chişinău vor avea GPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzele care transportă pasageri în Capitală vor fi dotate cu sisteme de monitorizare GPS. Victor Tabuci, reprezentantul unei firme de pază, le-a prezentat astăzi funcţionarilor publici cum funcţionează sistemele propuse de ei şi i-a asigurat că sunt folosite cu succes de firme de taxi.

Agentul economic susţine că, în cazul în care transportatorii vor accepta să colaboreze cu ei, vor avea de achitat doar o taxă lunară (200-300 de lei) pentru deservire, nu şi costul dispozitivului.

„Zilnic noi vom putea oferi informaţii despre fiecare mijloc de transport: cu ce viteză s-a deplasat, unde a staţionat, chiar şi câţi pasageri a avut", a spus Victor Tabuci.

Ion Mămăligă, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, susţine însă că aceasta nu este o idee nouă. „Discutăm deja de un an despre dotarea microbuzelor cu GPS-uri. Acum însă când transportatorii lucrează în pierdere, nu putem implementa acest proiect. Revenim la subiect după ce va fi majorat tariful pentru călătorie", a menţionat Ion Mămăligă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite