Medicii de familie din Republica Moldova sunt nevoiţi să înveţe să şofeze

0
0
Medicii de familie vor fi nevoiţi să înveţe să şofeze FOTO: Arhivă
Medicii de familie vor fi nevoiţi să înveţe să şofeze FOTO: Arhivă

Ministerul Sănătăţii a emis un ordin prin care solicită instituţiilor de asistenţă medicală primară să excludă din statele de personal funcţia de şofer, anunţă e-sanatate.md

Ordinul semnat recent de Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, prevede excluderea treptată a funcţiei de şofer din statele de personal ale Centrelor Medicilor de Familie şi ale instituţiilor medico-sanitare publice. Totodată, acesta prevede ca până la 31 decembrie pe orice maşină de serviciu să fie aplicată inscripţia „asistenţa medicală primară”, anunţă e-sanatate.md.

Potrivit aceleiaşi surse, funcţia şoferului ar urma să fie preluată de un medic sau de asistentul medical, care ar fi remuneraţi suplimentar –cu până la 100 procente din salariul tarifar al şoferilor. 

Doctorii nu par încântaţi de iniţiativa ministerului. „Noi nu suntem pregătiţi să lucrăm fără şofer, majoritatea doctorilor sunt aproape de pensie. Acum avem trei şi deservim nouă sate. Vom lucra mai departe aşa ca până acum, nu avem altă soluţie”, precizează Victor Golban, directorul Centrului Medicilor de Familie din Anenii-Noi.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri