Marian Lupu nu ştie dacă vorbeşte limba română sau ”moldoveneşte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu vrea un referendum naţional pentru determinarea limbii de stat a Moldovei Foto Adevărul
Marian Lupu vrea un referendum naţional pentru determinarea limbii de stat a Moldovei Foto Adevărul

Liderul PD a declarat că cele ”două” limbi sunt identice, dar că fiecare cetăţean are dreptul să le numească cum consideră de cuviinţă.

Cu toate că magistraţii Curţii Constituţionale au decis că limba oficială vorbită în Republica Moldova este româna, şeful PD Marian Lupu a declarat că limba vorbită de el se numeşte limba moldovenească, relevă Unimedia.md. Democratul a susţinut că ”ambele” limbi sunt identice, însă fiecare cetăţean e îndreptăţit s-o numească aşa cum crede de cuviinţă. 

Lupu a mai declarată că modificarea articolului 13 din Constituţie poate fi făcută doar în urma unui referendum naţional, că acest subiect va fi discutat şi în cadrul Consiliului Coaliţiei Pro-Europene şi că există posibilitatea ca în Constituţie să mai fie inclus un punct prin care toţi cetăţenii din Moldova să fie numiţi moldoveni. Referitor la hotărârea adoptată ieri de Curtea Constituţională, Lupu a mai spus că cei ce doresc actualizarea denumirii limbii ar vrea de fapt lichidarea statului moldovenesc şi unirea cu România.

Anul trecut, Lupu a susţinut că limba vorbită de cetăţenii Republicii Moldova este din punct de vedere politic moldovenească, iar ştiinţific - română.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite