Majoritatea şcolilor din R. Moldova vor trece la învăţământul online pe parcursul acestei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea instituţiilor de învăţământ vor trece, pe parcursul acestei luni, la învăţământul online. Până la această etapă, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a instruit în jur de 35% din profesori, a comunicat preşedintele ţării, Igor Dodon, luni, după şedinţa conducerii de vârf, transmite IPN.

„Mai multe şcoli din Chişinău au trecut totalmente la învăţământul online. Pe parcursul lunii curente, vom încerca să cuprindem întreg procesul de învăţământ, în marea majoritate a şcolilor din Republica Moldova”, a precizat Igor Dodon.

În contextul suspendării procesului educaţional în instituţiile de învăţământ, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării propune spre vizualizare tutoriale video de pregătire a elevilor claselor a IX-a şi a XII-a pentru susţinerea examenelor naţionale de absolvire, sesiunea 2020. Tutorialele sunt utile şi pentru cadrele didactice antrenate în pregătirea elevilor.

Tutorialele pot fi găsite pe site-urile oficiale ale Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, accesând butonul Pregătire pentru examenele naţionale, de pe pagina principală. Conţinuturile educaţionale vor fi disponibile şi pe paginile de Facebook a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi a Centrului Naţional de Inovaţii Digitale în Educaţie „Clasa Viitorului”.

Materialele video vor fi difuzate, de luni până vineri, de către postul public de televiziune Moldova 1, cu reluare în zilele de sâmbătă şi duminică pe canalul TV Moldova 2.

Procesul educaţional, la nivelul tuturor treptelor de învăţământ, a fost sistat pe 11 martie, până pe 31 martie. Iniţial autorităţile sistase procesul de învăţământ până pe 22 martie, ulterior au extins termenul, având în vedere răspândirea noului tip de coronavirus.

   https://www.ipn.md/ro/majoritatea-scolilor-vor-trece-la-invatamantul-online-pe-parcursul-7967_1072382.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite