Maia Sandu susţine tinerii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministrul al Educaţiei, Maia Sandu, îi susţine pe tinerii cu dizabilităţi prin participarea la primul program de leadership din Republica Moldova dedicat lor. În calitate de ambasadoarea DARE Leaders Academy, aceasta va contribui la demararea programului prin care tinerii pot să-şi dezvolte şi să-şi afirme capacităţile de lideri.

În cadrul proiectului, timp de aproape o lună, 25 de tineri cursanţi vor participa la o sesiune de traninguri care-i va ajuta să devină lideri adevăraţi în cadrul programului DARE Leaders Academy. Aceştia vor învăţa arta oratoriei, cum să colecteze fonduri şi să obţină finanţare pentru proiecte, care sunt tainele puterii şi ale leadershipului sau ce este incluziunea digitală.

„Procesul de educare a societăţii este unul de durată şi nu ţine doar de şcoală, chiar dacă nici acolo lucrurile nu stau încă prea bine. Iniţiative de tipul DARE pot contribui semnificativ la promovarea subiectului pe agenda societăţii. Este foarte important ca oamenii să vadă persoanele cu dizabilităţi locomotorii nu doar ca persoane care au nevoie de asistenţă socială, ci şi ca oameni care pot să se afirme, care pot realiza proiecte şi să înţeleagă de ce fel de sprijin au nevoie aceştia“, a declarat Maia Sandu, cu referire la programul de traininguri care începe pe 5 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite