Maia Sandu: Moldova sprijină neclintit suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei

0
0
Maia Sandu

Preşedinta Maia Sandu a reafirmat sprijinul neclintit al Republicii Moldova pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional. Declaraţiile au fost făcute astăzi, la Kiev, la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea”, transmite IPN citând un comunicat de presă al Preşedinţiei.

În mesajul adresat alături de alţi şefi de state şi de guverne, şefa statului a menţionat că Republica Moldova este un stat devotat păcii şi soluţiilor paşnice, diplomatice, având un angajament ferm în acest sens.

„Cu toţii trebuie să revenim la soluţionarea paşnică şi politică a litigiilor. Trebuie să combatem împreună ameninţările la adresa securităţii regionale. Cu toţii trebuie să trasăm o cale diferită – una constructivă şi durabilă”, a afirmat preşedintele.

Tot astăzi, Maia Sandu a avut o întrevedere cu preşedintele Estoniei, Kersti Kanjulaid, şi cu preşedintele Letoniei, Egils Levits, cu care a discutat subiecte de interes comun pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor Republicii Moldova cu statele respective.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite