Maia Sandu, după reacția Rusiei la blocarea mai multor site-uri și posturi TV: Nu luăm lecţii de democraţie de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chişinăul nu ia lecţii de democraţie de la Kremlin, a subliniat Maia Sandu într-un interviu pentru Jurnalul TV, după ce Rusia a criticat Republica Moldovă pentru blocarea a 31 de portaluri web, inclusiv 21 controlate de Federaţia Rusă, și suspendarea a şase posturi TV.

Șefa de stat a comentat acuzațiile Kremlinului privind libertatea presei FOTO Facebook
Șefa de stat a comentat acuzațiile Kremlinului privind libertatea presei FOTO Facebook

„Este de râsul găinilor, pentru că Federația Rusă, care a alungat sau a închis toată prea liberă vine să ne dea lecții de democrație. Pe noi ne interesează opiniile comunității internaționale și ale cetățenilor noștri și dacă vedeți, în clasamentele internaționale Republica Moldova stă mult mai bine decât Federația Rusă și chiar unele state din UE când vine vorba de libertatea presei. Noi ținem la liberarea de exprimare. Toți cetățenii din Republica Moldova pot să audă cum de dimineață până seara cineva critică guvernarea, ceea ce nu veți auzi în Federația Rusă. (…) Noi nu luăm lecții de democrație de la Kremlin”, a afirmat șefa de stat într-un interviu pentru Jurnalul TV

Kremlinul, prin vocea președintelui Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Dumei de Stat, Leonid Sluțki, a amenințat Republica Moldova, după ce Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a decis, în contextul stării de urgență, blocarea a 21 de site-uri coordonate de ruși.

Regimul (n.r.- președintelui Republicii Moldova) Maia Sandu se transformă într-o clonă ucraineană. Cetățeana României le impune moldovenilor cenzura și interzice partidele politice populare pentru care votează efectiv populația. Acesta a fost începutul domniei Guvernului post-Maidan din Ucraina. La ce s-a ajuns acum? Control extern și o țară distrusă", a spus Sluțki, afirmând în același timp că „un exemplu rău este contagios” și că „atât pe Sandu, cât și pe Zelenski îi așteaptă groapa de gunoi a istoriei".

De altfel, licențele posturilor Orizont, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, controlate de afaceriștii Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, au fost suspendate la propunerea Serviciului de Securitate, pentru că televiziunile ar dezinforma la comanda Kremlinului, inclusiv pentru influențarea alegerilor locale din noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite