Maia Sandu, despre candidatura lui Bogdan Zumbreanu la şefia CNA: „Doar cu astfel de oameni PD îşi poate continua regimul poliţienesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PAS, Maia Sandu, pare dezamăgită de faptul că Bogdan Zumbreanu a fost desemnat câştigătorul probei interviu pentru funcţia de director al CNA. Potrivit ei, liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, „numeşte în funcţii oameni după chipul şi asemănarea sa”.

„Implicat în cel puţin trei dosare condamnate la CEDO, care au prejudiciat Republica Moldova cu milioane de euro, Zumbreanu este răsplătit de guvernare în stilul cu care ne-a obişnuit”, a declarat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Ea a menţiionat că „Partidul Democrat, ca de fiecare dată, mimează nişte proceduri democratice, dar, de fapt, numeşte în funcţii oameni implicaţi în scheme dubioase”. 

„Doar cu astfel de oameni PD îşi poate continua regimul poliţienesc, de protejare a hoţilor şi sărăcire a ţării. Ruşine, Raisa Apolschi, Anatolie Zagorodnîi, Anghel Agache, Eugen Bodarev, Corneliu Padnevici, Sergiu Sârbu, Igor Vremea! Vinovăţia voastră este la fel de mare ca a lui Plahotniuc pentru starea gravă în care aţi adus Republica Moldova!”, a încheiat Maia Sandu.

Şeful Direcţiei generale urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Bogdan Zumbreanu, este tot mai aproape să devină următorul conducător al instituţiei. Comisia juridică, numiri şi imunităţi a votat în şedinţa de miercuri, 13 decembrie, pentru candidatura acestuia la şefia CNA.

Canditatura lui Bogdan Zumbreanu urmează să fie înaintată plenului Parlamentului pentru aprobare.

Zumbreanu a fost ales câştigătorul probei interviu. Alături de acesta au mai participat în concursul pentru şefia CNA şi Veaceslav Guţan – conferenţiar universitar, Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare”; Igor Carlaşuc – Şef direcţie generală asigurare operativă a CNA; Sava Maimescu – conferenţiar universitar, Departamentul Drept Public, Universitatea de Stat.

Bogdan Zumbreanu îl va înlocui în funcţia de director al CNA pe Viorel Chetraru, căruia i-a expirat mandatul la 25 octombrie. 

Potrivit unei investigaţii realizate de ZdG, în anul 2016, Zumbreanu a avut un salariu lunar de circa 17 mii de lei (850 de euro).

Aceeaşi sursă menţionează că soacra lui Zumbreanu, Aliona Serbulenco, soacra lui Zumbreanu, este membru a Partidului Democrat din Moldova (PDM), condus de către Vlad Plahotniuc. Ea face parte din Consiliul Naţional Politic al PDM şi din Organizaţia municipală Chişinău a formaţiunii. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite