Maia Sandu: Curtea Constituţională „a corupţilor” a hotărât că sistemul electoral mixt nu poate fi modificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Lidera PAS, Maia Sandu, a comentat hotărârea Curţii Constituţionale, ce prevede că alegerile anticipate nu se pot desfăşura în cadrul altui sistem electoral, decât în cel în care au fost petrecute alegerile ordinare.

„Curtea Constituţională a corupţilor a hotărât că sistemul electoral mixt, care a fost criticat dur de Comisia de la Veneţia şi care, aşa cum au arătat alegerile precedente, înseamnă mai multe mandate pentru cei care au obţinut mai puţine voturi, nu poate fi modificat”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În opinia ei, prin această hotărâre, Curtea Constituţională „şi-a încălcat propriile decizii, adoptate anterior, conform cărora problemele electorale reprezintă apanajul exclusiv al Parlamentului, Curtea neavând niciun drept să intervină”.

„Toate acestea demonstrează că lichidarea regimului oligarhic este principalul obiectiv care trebuie atins de către actualul legislativ, fără de care Republica Moldova nu are nicio şansă să păşească pe calea normalităţii, să aibă instituţii care să funcţioneze în interesul oamenilor şi să restabilească încrederea propriilor cetăţeni”, a mai spus Maia Sandu.

Curtea Constituţională din Republica Moldova a hotărât vineri, 26 aprilie, că alegerile anticipate din Republica Moldova se pot desfăşura doar în cadrul sistemului electoral în care s-a petrecut scrutinul ordinar. Aceasta înseamnă că eventualele alegeri anticipate vor avea loc în cadrul sistemului mixt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite