MAE de la Chișinău: Consulul de la Frankfurt pe Main nu era beat la volan, cu toate acestea va fi sancționat disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei de serviciu, la 22 mai, data producerii accidentului, Dumitru Socolan, consulul general al Republicii Moldova în Frankfurt pe Main, nu era în stare de ebrietate. Oficialii spun că se vor putea pronunța după ce Procuratura landului Hessen va transmite raportul detaliat.

Primele rezultate ale anchetei de serviciu a Ministerului de Externe denotă faptul că diplomatul la momentul comiterii accidentului nu consumase alcool. Acest fapt a fost confirmat prin expertiza medicală eliberate de Poliția din Frankfurt.

Cu toate astea, șefii MAE au decis sancţionarea disciplinară a diplomatului pentru că acțiunile acestuia ar putea afecta imaginea Republicii Moldova în statul de acreditare. De asemenea, consulul va fi pedipsit pentru c[ a adus prejudiciu material unităţii de transport al misiunii.

Imediat după accident, presa germană a scris că diplomatul moldovean ar fi fost în stare de ebrietate, dar s-a folosit de imunitatea diplomatică pentru a refuza testul de alcoolemie.

SCANDAL Consulul general al Republicii Moldova în Germania a condus băut şi a provocat un accident

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite