Lupu crede că Shor trebuia reţinut şi spune că Plahotniuc este gata să fie audiat în dosarul BEM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu, liderul PDM
Marian Lupu, liderul PDM

Liderul Partidului Democrat din  Moldova, Marian Lupu, crede că omul de afaceri Ilan Shor trebuie arestat. Acesta crede că autodenunţul din 13 octombrie 2015, în care anunţă că a mituit prim-ministrul pentru a obţine protecţia afacerilor sale şi care a recunoscut că a participat la devalizarea BEM, este suficient pentru a fi reţinut.

Marian Lupu nu înţelege de ce Ilan Shor nu a fost reţinut ca urmare a propriului autodenunţ. Potrivit deputatului democrat, faptul că primarul de Orhei şi-a recunoscut faptele şi s-a arătat deschis să colaboreze cu anchetatorii nu îl absolvă pe acesta de responsabilitate.

„Eu nu ştiu ce face acum Ilan Shor. E dublu straniu faptul că în aceste condiţii conduce cu o instituţie publică. El ar trebui fie plasat în arest obişnuit, fie în arest la domiciliu", a declarat Marian Lupu în cadrul unui interviu pentru RTR Moldova.

Tot Lupu a mai spus că Vladimir Plahotniuc, cel care a anunţat ieri că se autosuspendă din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDM şi pleacă din politică, ar fi gata să compară în faţa instanţei de judecată şi să fie audiat pe marginea dosarului privind fraudele din sistemul bancar.

Amintim că joi, 15 octombrie, după ce Parlamentul a decis să-l lipsească de imunitatea parlamentară pe deputatul PLDM Vlad Filat, acesta a declarat că hotărârea a făcut parte dintr-un scenariu planificat din timp. Acesta l-a acuzat pe prim-vicepreşedintele democraţilor că ar controla instituţiile de drept din Republica Moldova. La scurt timp de la aceste acuzaţii, Vladimir Plahotniuc a anunţat că se autosuspendă din funcţia de conducere a partidului şi din cea de membru de partid până la elucidarea dosarului BEM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite