Leancă şi-a prezentat echipa şi obiectivele. „Ministerul Justiţiei nu poate interzice înregistrare Partidului Popular European din Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iurie Leancă şi-a prezentat astăzi noua formaţiune politică – Partidul Popular European şi obiectivele, deşi denumirea partidului este examinată de AGEPI în urma unei cereri de înregistrare a mărcii depuse pe 2 martie de PLDM.

Leancă s-a referit în cadrul conferinţei de presă că PPE va fi unul europen şi va umple golul imens lăsat de Vladimir Filat după alegerile din 30 noiembrie 2014.

„Aşa cum am anunţat, de la plecarea din PLDM, s-a creat un gol imens de la alegerile din 30 noiembrie. La guvernare nu avem o alianţă proeuropeană . Moldova este condusă de comunişti, în ciuda faptului că alegerile au fost câştigate de partidele proeuropene. Cea mai dură lovitură dată Republici Moldova vine din partea lui Filat, când şi-a abandonat misiunea proeuropeană. PLDM nu mai este un partid credibil şi nu mai are nimic în comun cu principiile europene”, a declarat Leancă.  

Leancă şi-a lăudat şi colegii, care vor lucra cot la cot cu politicianul, prezentându-i drept o forţă politică din oameni competenţi. „Vom construi un partid adaptat la nevoile oamenilor, un partid care să nu fie vulnerabil şi să dea peste cap principiile europene. Va fi un partid cu oameni profesionişti, care şi-au confirmat calităţile în domeniile de activitate din care au făcut parte şi care au participat la acţiuni de mare importanţă”, a mai conchis Leancă.

Astfel, din partidul lui Leancă va face parte Octavian Ţâcu, Eugen Carpov, Oazu Nantoi, Victor Chirilă, Victor Lutenco, Eugen Sturza, Ghenadie Ciobanu, Mihai Căpăţină, Iulian Groza, Ruslan Codreanu, Veronica Creţu, Viorel Roşcovan, Oleg Lozan, Adrian Filat, Carolina Dodon, Ion Ranga, Denis Lungu, Elena Spânu, Eremei Priseajniuc, Valeriu Chiveri etc.  

Fostul premier a specificat că va merge în continuare pe această denumire a formaţiunii- PPE, chiar dacă a fost depusă cerere la AGEPI din partea PLDM şi că Ministerul Justiţiei nu poate interzice înregistrare partidului.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite