Leancă a primit o ofertă din partea guvernării: Este o propunere serioasă şi generoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Popular European, Iurie Leancă, s-a întâlnit joi, 21 iulie, cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare de la Chişinău. Întâlnirea a avut loc la sediul Partidului Democrat.

„Noi propunem un parteneriat care ar duce la consolidarea forţelor politice care susţin proiectul naţional de integrare europeană a Republicii Moldova. PPEM are o experienţă inedită şi ar fi de mare folos pentru parcursul european al ţării”, a declarat liderul PD, Marian Lupu.

Preşedintele PD a subliniat că majoritatea parlamentară este gata să semneze un acord de parteneriat cu PPEM, însă nu ar fi vorba despre extinderea majorităţii parlamentare.

De asemenea, Lupu s-a arătat nedumerit de faptul că PLDM nu a acceptat oferta de a participa la negocieri, ba deopotrivă a semnat alături de PSRM moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip. În opinia sa, este vorba de o frustrare a liberal-democraţilor, iar moţiunea nu va trece.

„Totuşi, eu trag nădelde că eu vor reveni la dialog”, a încheiat democratul.

Liderul PPEM, Iurie Leancă, reiterează faptul că ideea parteneriatului a venit în contextul în care PPEM ar avea experienţa necesară în procesul de integrare europeană.

„Ideea este ca printrun eventual parteneriat cu coaliţia de guvernare, PPEM să-şi asume un rol şi o responsabilitate mai mare, pentru tot ce înseamnă proiect european”, a afirmat Leancă

Fostul premier, spune că în urma unei întâlniri avute cu decidenţii UE, aceştia i-ar fi sugerat că Republica Moldova ar mai avea o şansă, după criza din decembrie 2014. La fel, el menţionează că europenii iar fi cerut lui şi partidului său, o implicare mai mare în procesul de integrare europeană.

„Remarc o astfel de generozitate, care nu prea se întâmplă în politica din Republica Moldova, iar asta ne face să analizăm propunerea mult mai riguros”, a conchis preşedintele PPEM.

Iurie Leancă a spus că o decizie referitor la parteneriatul cu guvernarea se va lua după ce va fi convocat Consiliul Naţional al partidului.

Deputatul neafiliat, Violeta Ivanov, prezentă şi ea la întrevedere, nu a exclus posibilitatea ca negocierile cu PPEM să însemne o platformă comună pentru alegerile prezidenţiale.

La întrunirea de azi, a fost observat şi prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, dar şi fostul deputat PD, Constantin Botnari.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite