Ilan Shor rămâne după gratii: Voi conlucra cu anchetatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Orhei, Ilan Shor, rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile, după ce judecătorii au acceptat demersul procurorilor de a prelungi arestul edilului.

La intrarea în Judecătoria Buiucani, Shor a reuşit să spună câteva cuvinte presei. El a declarat că va colabora cu anchetatorii, aşa cum a făcut-o şi până acum. 

Primarul nu a ezitat să facă declaraţii şi după pronunţarea deciziei judecătorilor de a-i prelungi mandatul de arest.

„Din păcate aceasta nu este justiţie, ci o presiune cinică a unor misiuni diplomatice şi a jurnaliştilor cumpăraţi”, a afirmat primarul de Orhei.

Procurorul Andrei Băieşu a comentat decizia judecătorilor, spunând că este una aşteptată, deoarece toate motivele ce au stat la baza demersului au fost bine argumentate de către procurori.

De partea cealaltă, avocaţii lui Ilan Shor susţin că decizia judecătorilor vine în contradicţie cu practica Curţii Europene. Mai mult ca atât, ei menţionează că au şi certificate medicale dintr-o clinică din Israel, care interzic lui Shor să stea în detenţie pe motiv că ar fi bolnav.

„Legea spune că procurorii urmează să vină cu probe noi, nici una nouă nu a fost adusă. Procurorii şi-au motivat decizia printr-un potenţial risc de eschivare de la urmărirea penală. Lucruri neadevărate, deoarece Ilan Shor tot timpul a conlucrat cu urmărirea penală”, a spus avocatul primarului.

Amintim că Ilan Shor a fost reţinut miercuri, 22 iunie, fiind învinuit de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. El pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite