La Moscova a fost deschisă o reprezentanţă a Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Moscova a fost deschisă joi, 26 ianuarie, o reprezentanţă a Transnistriei. Aceasta va fi condusă de Alexandr Caraman şi are obiective similiare cu a unui consulat, de a acorda asistenţă cetăţenilor din stânga Nistrului aflaţi permanent sau temporar pe teritoriul Rusiei.

Aflat într-o vizită de lucru la Moscova, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a avut o întrevederere cu angajaţii reprezentanţei transnistrene în Rusia. Aşa-numitul preşedinte a stabilit mai multe priorităţi pentru instituţia nou-creată: stabilirea relaţiilor cu Duma de Stat şi alte organe de conducere a Rusiei, dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două state, acordarea asistenţei consultative şi juridice cetăţenilor din Transnistria.

„Sarcinile noastre sunt serioase. Noi trebuie de la zero să începem a restabili relaţii care au fost iniţiate mulţi ani în urmă şi care apoi, la o anumită etapă de timp au fost uitate şi pierdute.Acestea sunt relaţii în primul rând pe linia puterii decidente, deoarece programa care a fost propusă de Vadim Krasnoselskii în timpul campaniei electorale trebuie realizată. Acestea nu sunt pur şi simplu cuvinte sau promisiuni deşarte, dar sarcini concrete, care trebuie îndeplinite” a declarat reprezentantul Transnistriei în Rusia, Alexandr Caraman. 

În timpul apropiat, reprezentanţa va avea o adresă juridică şi electronică. Pe site va fi pusă informaţia necesară pentru contacte, scrie site-ul oficial al „preşedintelui” Transnistriei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite