La Chişinău a fost lansat Congresul Profesorilor. Acesta are rolul de a promova valorile naţionale româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

La Chişinău a fost lansat marţi, 21 februarie, Congresul Profesorilor. Este o platformă formată din profesori, elevi şi studenţi uniţi în jurul unui obiectiv: promovarea valorilor naţionale româneşti. Totodată, Congresul are scopul de a forma o punte între pedagogi şi discipoli şi de a se implica în reformarea sistemului educaţional.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Congresului Profesorilor, Boris Volosatîi, a declarat că pe 18 februarie a avut loc un forum, la care au participat elevi, studenţi şi profesori din diferite instituţii – de la grădiniţe până la universităţi. Participanţii au decis să se consolideze într-o formaţiune non-politică, care să vină cu un mesaj patriotic foarte clar. 

Congresul Profesorilor îşi propune să devină o platformă vizibilă, auzită în societate şi la nivelul autorităţilor din domeniul educaţiei. Membrii Congresului nu se mobilizează împotriva cuiva, dar pentru ceva – pentru promovarea valorilor naţionale.

Boris Volosatîi a menţionat că membrii Congresului îşi propun să transmită un mesaj patriotic, care ar însemna conştientizarea cine suntem ca popor. Profesorii sunt îndemnaţi să îi ajute pe elevi în desfăşurarea activităţilor cu semnificaţie patriotică şi să ofere tot suportul moral şi logistic pentru ca valorile naţionale româneşti să fie promovate cu succes. De asemenea, Congresul va pune în discuţie reformarea sistemului educaţional şi va veni cu propuneri către Ministerul Educaţiei, în scopul eficientizării acestui proces.

Vicepreşedintele Congresului, Vlad Bileţchi, a declarat că această structură îşi propune să întrunească profesori din toate dimensiunile învăţământului şi să pună bazele promovării patriotismului, a valorilor naţionale şi a dragostei de ţară. Printre primele acţiuni planificate se numără marcarea, pe 24 februarie, a sărbătorii Dragobete, pe 1 martie – a Mărţişorului, iar pe 2 martie –  a Zilei Comemorării eroilor căzuţi în Războiul la Nistru.

Congresul Profesorilor urmează să fie înregistrat sub formă de asociaţie obştească. În prezent sunt peste o sută de membri şi, potrivit grupului de iniţiativă, uşile pentru a adera la această structură sunt deschise. Congresul se va întruni o dată pe lună, următoare şedinţă fiind programată pentru sfârşitul lunii martie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite