Kremlinul refuză să confirme încetarea focului în Siria în martie. „Este un proces delicat”

0
0

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, a refuzat să comenteze informaţia apărută în presa britanică privind încetarea operaţiunilor militare ruse în Siria pe 1 martie, menţionând că este un proces delicat şi acum au loc negocieri.

Potrivit TASS, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunţat că Rusia va examina modalitatea de sistare a operaţiunilor militare în Siria în cadrul întrunirii „în formatul Normandia” din 13 februarie de la Munchen, Germania. Viceministrul rus, Ghendie Gatilov a acuzat, în acest context, opoziţia siriană de boicotarea primei runde de negocieri cu guvernarea din Siria.  

În acelaşi timp, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a refuzat să confirme informaţia apărută în presa britanică privind faptul că Rusia a propus încetarea focului pe 1 martie. „Nu pot să comentez. Procesul este unul delicat, iar acum au loc negocieri”, a declarat Peskov.

Menţionăm că Reuters a scris că un oficial occidental l-a citat pe un oficial rus care a propus ca în martie să fie încetat focul în Siria.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri