Kievul va folosi artileria grea împotriva separatiştilor proruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii armatei ucrainene au primit ordin să utilizeze artileria grea, în cazul în care vor fi atacaţi de către separatiştii proruşi. Anunţul a fost făcut de către serviciul de presă al Centrului Antitero, citat de Inforesist, după ce, în ultimele zile, luptele din estul ţării s-au intensificat.

La 150 de kilometri vest de Kiev, terenul militar „fierbe“. Aşa descrie situaţia secretarul de stat britanic al Apărării, Michael Fallon, aflat în vizită în capitala Ucrainei. La Teterivka, soldaţii ucraineni sunt instruiţi de instructori britanici pentru a le face faţă separatiştilor proruşi. „Situaţia este foarte tensionată. I-am avertizat pe partenerii noştri occidentali că vom riposta prin toate mijloacele pentru respingerea agresiunii inamicului”, a declarat pentru France Presse Vladislav Seleznev, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene.

Potrivit acestuia, tirurile contra poziţiilor ucrainene cu lansatoare de rachete Grad „au devenit regulate” în noaptea de luni spre marţi în „sectorul M” din jurul localităţii Mariupol, port strategic la Marea Azov şi ultimul mare oraş în zona de conflict sub controlul Kievului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite