Jurnal TV, Publika TV, Accent TV şi NTV-Moldova, sancţionate de CCA prin lipsirea dreptului de a difuza publicitate timp de trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a decis să sancţioneze vineri, 25 noiembrie, posturile de televiziune Jurnal TV, Publika TV, Accent TV şi NTV-Moldova cu privarea dreptului de a difuza publicitate timp de 72 de ore, pentru că ar fi încălcat legislaţia audiovizualului şi au încălcat normele deontologice.

Raportul CCA arată că în recenta campanie electorală, de un comportament echilibrat şi imparţial au dat dovadă posturile PRO TV şi Moldova 1.

În cazul postului Prime TV, opiniile membrilor CCA s-au împărţit. Acest post a difuzat reportajul despre cei aşa-numiţi 30 de mii de refugiaţi sirieni, care ar fi trebuit să fie aduşi în Moldova, dacă la postul de preşedinte ar fi fost aleasă candidata Maia Sandu. În opinia membrei CCA Olga Guţuţui, pentru difuzarea unor astfel de falsuri mediatice, postul Prime TV ar fi trebuit de asemenea să fie sancţionat cu suspendarea temporară a dreptului de a difuza publicitate. Postul s-a ales doar cu o amendă de 5.400 de lei.

„Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat şi nu s-a venit cu o dezminţire; falsurile mediatice se soldează cu incitarea la ura in societate”, afirmă Olga Guţuţui, scrie media-azi.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite