Iurie Leancă a discutat cu preşedintele OSCE despre acţiunile Tiraspolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Iurie Leancă a avut o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Leonid Kojara, preşedinte în exerciţiu al OSCE, la iniţiativa premierului moldovean. Subiectul principal a fost decizia unilaterală a structurilor transnistrene privind aprobarea aşa-numitei „legi cu privire la frontiera de stat“.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, decizia Tiraspolului vine în contradicţie cu toate documentele şi înţelegerile convenite anterior în cadrul procesului de reglementare. Premierul a menţionat că Guvernul califică aceste acţiuni drept o sfidare deschisă la adresa eforturilor Chişinăului şi a partenerilor internaţionali în vederea menţinerii dialogului într-o albie constructivă.

Părţile au constatat că o asemenea abordare din partea transnistrenilor nu face decât să împiedice soluţionarea conflictului şi promovarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.

Potrivit IPN, Leonid Kojara a exprimat îngrijorarea OSCE şi a altor parteneri implicaţi în procesul de negocieri, în legătură cu situaţia creată. Oficialul ucrainean a subliniat importanţa consolidării eforturilor participanţilor la procesul de reglementare pentru a nu admite escaladarea conflictului.

Preşedintele în exerciţiu al OSCE a confirmat disponibilitatea de a sprijini eforturile autorităţilor de la Chişinău în vederea ameliorării situaţiei şi revenirii la un dialog civilizat la masa de negocieri pentru asigurarea securităţii în regiune.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite