Italia preconizează să introducă o taxă pentru banii trimişi acasă de către imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italia e o "ţară de rahat", a afirmat premierul italian, Silvio Berlusconi, potrivit unei interceptărilor telefonice
Italia e o "ţară de rahat", a afirmat premierul italian, Silvio Berlusconi, potrivit unei interceptărilor telefonice

Prin această măsură autorităţile de la Roma doresc să acumuleze câteva sute de milioane de euro la bugetul statului

Partidul italian Liga Nordului cere taxarea banilor trimişi de către imigranţii aflaţi la muncă în Italia. Mai mult, taxa de de 2% este deja inclusă în proiectul de lege a bugetului de stat, anunţă portalul Gazeta Românească.
Taxa va fi plătită însă doar de către cetăţenii din afara UE, care se află în Italia la muncă fără documente.
Altfel spus printre cei mai afectaţi vor fi şi moldovenii aflaţi în număr de peste 100 de mii la muncă în Italia.

„Sumele trimise acasă de străini, taxate pentru a ţine banii la noi acasă" titra la 25 august cotidianul La Padania, reluând o idee lansată cu câteva luni înainte de parlamentarii Ligii Nordului din Parlamentul italian.
„Patru milioane şi jumătate de imigranţi trimit anual circa 6,75 miliarde de euro, bani ce dispar din circuitul economic naţional", preciza La Padania.
Cotidianul celor de la Liga Nord arata cu degetul în special către chinezi, care ar expedia cota cea mai consistentă de bani şi care „întreţin astfel peste 500.000 de rude în patrie". Aceasta în timp ce marfa chinezească "invadează Italia fără încetare".

Conform statisticilor italiene în prezent în această ţară se află circa 100 de mii de moldoveni, majoritatea la muncă. Câţi bani trimit aceştia acasă nu se ştie cu exactitate, dar e vorba de câteva sute de milioane de euro, care şi aşa au fost deja taxaţi de către bănci.
Specialiştii spun că o astfel de măsură ar putea creşte valoarea banilor trimişi acasă pe căi nu tocmai legale, prin intermediul cărăuşilor sau a autobuselor de rută.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite