Ion Chicu, noul ministru al Finanţelor. Igor Dodon a semnat decretul: „Este unul dintre cei mai buni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Ministrul Finanţelor, Ion Chicu, a depus jurământul luni, 10 decembrie, în cadrul unei ceremonii organizate la Reşedinţa de Stat. Decretul de numire în funcţie a fost semnat în aceeaşi zi de către preşedintele Igor Dodon, transmite IPN.

Igor Dodon a felicitat echipa guvernamentală pentru faptul că, începând cu ziua de astăzi, are un adevărat profesionist în domeniul bugetar-fiscal.

„Eu, fără dubii, am semnat acest decret, pentru că într-adevăr consider că domnul Chicu este unul dintre cei mai buni, care va face faţă tuturor problemelor şi provocărilor care ar putea fi în această perioadă. Vreau să vă urez succes, domnule ministru. Funcţia de ministru este şi una politică, dar ştiu că sunteţi, în primul rând, un tehnocrat”, a menţionat Igor Dodon.

Prezent la ceremonie, premierul Pavel Filip a declarat că pentru el nu a fost un lucru complicat să-l înainteze pe Ion Chicu în această funcţie, pentru că a fost secretar general la Ministerul Finanţelor şi a fost implicat plenar în activitatea acestei structuri.

„Este adevărat că de astăzi înainte va avea şi această responsabilitate politică, care nu este una uşoară şi care nu este una foarte simplă. Pe această cale vreau să-i aduc mulţumiri şi domnului Armaşu, ex-ministru la Finanţe şi acum guvernator la Banca Naţională. Au fost făcute lucruri importante”, a mai spus premierul.

Ion Chicu este al doilea ministru, după Victoria Iftodi la Justiţie, care a fost numit în funcţie prin decretul preşedintelui Igor Dodon. Până acum, şeful statului a respins toate celelalte candidaturi care i-au fost propuse în Guvernul Filip, opt miniştri şi doi vicepremieri fiind numiţi prin decrete semnate de Adrian Candu, care a asigurat interimatul funcţiei de preşedinte al ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite