Iohannis: Îmi doresc pentru cetăţenii moldoveni aceleaşi lucruri ca şi pentru cetăţenii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„România este alături de Republica Moldova, alături de drumul european al Republicii Moldova. Îmi doresc pentru cetăţenii moldoveni aceleaşi lucruri ca şi pentru cetăţenii români“, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis, la întrevederea cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al legislativului de la Chişinău.

Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi România, situaţia economică şi social-politică din Moldova, precum şi despre scrutinul prezidenţial din 30 octombrie. Printre subiectele de discuţie dintre cele două părţi au fost şi agenda UE a Republicii Moldova şi securitatea regională în contextul reluării negocierilor în formatul 5+2.

În cadrul întrevederii, Andrian Candu s-a referit la priorităţile interne ale ţării pentru perioada imediat următoare. În context, preşedintele Parlamentului a dat asigurări că, până la sfârşitul sesiunii curente a legislativului, vor fi implementate în totalitate angajamentele asumate în Foaia de parcurs privind reformele prioritare agreate cu Uniunea Europeană.

Andrian Candu a mulţumit experţilor din România pentru expertiza sectorială oferită în avansarea reformei în domeniul justiţiei. Totodată, Preşedintele Parlamentului a reiterat importanţa impulsionării proiectelor de interconectare energetică iniţiate cu România.

Şeful legislativului a mulţumit României pentru sprijinul necondiţionat acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru ajutorul umanitar oferit într-un moment de maximă necesitate pentru anumite categorii de cetăţeni ai ţării.

La rândul său, preşedintele României Klaus Iohannis a îndemnat autorităţile de la Chişinău să continue în acelaşi ritm implementarea Acordului de Asociere şi al Acordului de Liber Schimb.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează, în perioada 13-16 iunie, vizite de lucru la Bucureşti şi Bruxelles.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite