Învestirea în funcţie a lui Igor Dodon va avea loc pe 23 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Curtea Constituţională a validat marţi, 13 decembrie, mandatul de preşedinte al lui Igor Dodon, învestirea în funcţie a acestuia a fost anunţată pentru data de 23 decembrie 2016.

„Şedinţa solemnă comună a Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, pentru Ceremonia de învestitură a Preşedintelui Republicii Moldova va avea loc la 23 decembrie, ora 13.00, la Palatul Republicii”, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Pe data de 13 decembrie, îndată după validarea mandatului, Dodon a anunţat că va face tot posibilul ca învestirea sa în funcţie să aibă loc cât mai curând.

„Astăzi Curtea Constituţională a confirmat votul legal al majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova. Azi seara voi lua legătura cu preşedintele Parlamentului, prim-ministrul şi preşedintele Curţii Constituţionale pentru a discuta şi a cere ca ziua de învestire să fie cât mai rapidă. Sper că nu vor fi tergiversări şi aici”, afirma preşedintele.

Amintim că Igor Dodon a fost ales în calitate de preşedinte al Republicii Moldova în urma alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie, atunci când a obţinut 52% din voturi, faţă de contracandidatul său, Maia Sandu, care a luat 48%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite