Într-un sat din raionul Ialoveni au fost depistate şapte kilograme de cannabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un sat din raionul Ialoveni, în urma unor percheziţii, au fost depistate şapte kilograme de cannabis, cultivat în condiţii de laborator. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), trei bărbaţi sunt cercetaţi pe acest caz. Aceştia sunt originari din municipiul Chişinău şi raionul Ialoveni, având vârste cuprinse între 26 şi 42 de ani, transmite IPN.

Anchetatorii au stabilit că seminţele de cannabis erau plantate într-o seră ascunsă. După ce plantele atingeau o înălţime de 15-20 centimetri, erau răsădite pe loturi agricole. Produsul final era prelucrat şi depozitat în diferite ascunzişuri improvizate într-o fâşie forestieră. Drogurile erau comercializate la un preţ de la 150 până la 200 lei per gram.

În cadrul percheziţiilor, oamenii legii au găsit plante şi mugiri de cannabis, dar şi 70 de mii de lei care se prezumă că provin din vânzarea de droguri.

În  data de 9 septembrie, doi reţinuţi au fost plasaţi în arest pe un termen de 30 de zile, iar unul continuă să fie cercetat în stare de libertate. În cazul în care în instanţa de judecată le va fi demonstrată vinovăţia, aceştia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite