Institulul Cultural Român oferă burse de studii pentru tinerii artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, absolvenţii din Republica Moldova pot aplica pentru câteva burse de studii finanţate de Institul Cultural Român (ICR), care-şi desfăşoara activitatea şi la Chişinău, din luna septembrie a anului trecut. Astfel, instituţia oferă trei burse de mobilitate academică, acordate tinerilor muzicieni sau critici muzicali din Moldova.

Cu ajutorul acestor granturi, câştigătorii vor putea participa la concertele din cadrul Festivalului „George Enescu" de la Bucureşti, care va avea loc în această toamnă. Un alt proiect de colaborare sunt bursele „Alexandru Scarlat Sturdza", de care vor beneficia exclusiv cetăţeni ai Republicii Moldova.

Cele şase granturi sunt oferite pentru cercetări în mai multe domenii, care urmează să se desfăşoare în ritm academic, timp de zece luni. Pentru a fi eligibili, absolvenţii trebuie să depună actele la una dintre categoriile: arhitectură şi restaurare; editare; traducerea şi comentarea operei literare, politice şi teologico-filosofice a lui Alexandru S. Sturdza; etnografie şi civilizaţie ţărănească; studiul totalitarismelor; istoria creştinismului. Data limită de prezentare a dosarului este 30 iulie 2011, iar valoarea unei burse lunare este de 700 de dolari americani.

De asemenea, ICR a iniţiat un proiect comun cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău, care acordă un master class în dramaturgie. Potrivit ICR, condiţiile de participare vor fi publicate în curând pe site-ul oficial al instituţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite