Încăierare la Cahul. Unioniștii și Patrioții Moldovei, dispersați de 40 de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum au anunțat interior, Platforma Civică Acțiunea 2012 au ieșit în centrul orașului Cahul pentru a distruge simbolurile regimului comunist. Mitingul a luat amploare odată cu apariția simpatizanților Partidului Patrioţii Moldovei şi a Ligii Tineretului Rus, care au blocat calea unioniștilor.

Aceștia au fost agresivi astfel încât poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în forţă, anunță Publika TV.  Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, a spus că unioniștii au fost atacați îndată ce au ajuns la Cahul. Totodată, ea spune că organizatorii marşului de astăzi au autorizare și că nimeni nu a avut intenţia de a da foc simbolurilor comuniste.

Reamintim că manifestația este organizată de Consiliul Unirii, peste 100 de voluntari ai Acțiunii 2012 din București și Chișinău alăturându-se acțiunii. Platforma Civică „Acțiunea 2012" este formată ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru „realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat".

Vor să creeze o republică federativă, care să includă Republica Moldova, dar şi teritorii din România şi Ucraina

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite