În şcolile din ţară vor ajunge 150 de calculatoare, donate de Coreea de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lot de 150 de calculatoare va ajunge la începutul lunii septembrie în Republica Moldova din Coreea de Sud. Acestea vor fi repartizate instituţiilor de învăţământ care au deficit de calculatoare şi vor fi utilizate în procesul educaţional al elevilor.

Donaţia este parte a unui memorandum de colaborare semnat acum doi ani, între cele două state, care prevede un ajutor total de 450 de calculatoare.

În cadrul memorandumului, pe parcursul anului 2016, în Moldova, au fost aduse deja 150 de calculatoare, care au fost repartizate instituţiilor de învăţământ general din 10 raioane. Mai rămân să fie aduse încă 150. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, citat de IPN, viceministra Lilia Pogolşa a avut o întrevedere cu membrii unei delegaţii din Provincia Jeju, Coreea de Sud, care se află în vizită la Chişinău. Aceştia urmează să examineze posibilităţile de extindere a memorandumului de colaborare.

Anterior, cu sprijinul partenerilor, 40 de profesori de informatică au fost instruiţi cum să utilizeze calculatoare. Totodată, în perioada 15-17 august, au loc instruiri pentru 30 de cadre didactice care predau informatica în cadrul instituţiilor generale de învăţământ.

Memorandumul dintre Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Oficiul Special Guvernamental pentru Educaţie al Provinciei Jeju din Coreea de Sud a fost semnat la 21 septembrie 2015, pe un termen de trei ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite