În Republica Moldova a fost iniţiată următoarea etapă de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin Moldova

Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Tatiana Zatîc, spune că a fost iniţiată următoarea etapă de vaccinare şi deja sunt stabilite care sunt următoarele categorii pentru vaccinare. Precizarea vine ca replică la mai multe recomandări înaintate de deputata „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan, transmite IPN.

Ruxanda Glavan a recomandat Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să vină, în cel mai scurt timp, cu un ordin, o clarificare prin care să permită şefului centrului de vaccinare independent, în funcţie de situaţie, să poată să treacă de la prima etapă la etapa a doua de vaccinare sau de la a doua la a treia. Asta, având în vedere că sunt raioane unde, din varii motive, lucrătorii medicali nu se vaccinează sau s-a terminat vaccinarea. În caz contrar, există riscul apariţiilor de interpretări în spaţiul public.

Deputata a mai recomandat să se vină cu acţiuni suplimentare pentru izolarea eficientă a persoanelor bolnave la domiciliu, întrucât problema principală este circulaţia virusului şi să se treacă la programarea online pentru vaccinare.

Tatiana Zatîc i-a răspuns că următoarea etapă de vaccinare a fost iniţiată deja, iar la programările online se lucrează de mai mult timp. Există deja registrul electronic de evidenţă a vaccinurilor.

Şi Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică precizează într-un comunicat de presă că este extinsă campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru următoarele grupuri ţintă: adulţii cu vârsta de peste 60 ani, persoanele cu comorbidităţi (grup cu risc sporit). Concomitent, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituţiile medico-sanitare, a personalului şi beneficiarilor azilelor şi centrelor de plasament temporar sau de lungă durată. Până astăzi, au fost vaccinate împotriva COVID-19 peste 38 de mii de persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite