În aceasta seară, tinerii de la Chişinău Youth Orchestra cântă în faţa Catedralei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vineri îi puteţi vedea pe cei mai talentaţi tineri din Moldova în faţa catedralei, sâmbătă - la Sala cu Orgă şi duminică - la Palatul Republicii
Vineri îi puteţi vedea pe cei mai talentaţi tineri din Moldova în faţa catedralei, sâmbătă - la Sala cu Orgă şi duminică - la Palatul Republicii

Iubitorii de muzică clasică sunt invitaţi astăzi, la ora 20.00, în faţa catedralei mitropolitane, la un concert de excepţie sustinut de Chişinău Youth Orchestra (CYO).

În cele trei zile de concerte de vară de la Chişinău, de pe data 22, 23 şi 24 august, vor răsuna operele celor mai cunoscuţi compozitori. 

Adriano Marian, fondatorul CYO, a spus, într-o conferinţă de presă, că sunt 65 de membri în orchestră, iar media de vârsta a instrumentiştilor este 19,5 ani. „Sunt foarte tineri şi foarte ambiţioşi, în orchestră sunt muzicienii moldoveni care îşi fac studiile peste hotare şi cei mai buni elevi de la liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”. Ei vor interpreta operele celor mai cunoscuţi compozitori din lume, ca Stravinsky, Ceaikovski, Piazzolla şi alţii. Este un proiect mare pentru Republica Moldova, cu muzică de calitate”, a spus Adriano Marian.

Concertul din 22 august va fi organizat în scuarul catedralei mitropolitane, cu începere de la 20.00. Intrarea este liberă. Dirijori: Gabriel Bebeşelea din România, Adriano Marian, cofondatorul Chişinău Youth Orchestra, Mihail Secikin din Moldova.

Pe 23 august, la ora 19.00, la Sala cu Orgă, publicul va putea asculta creaţii din opera lui Felix Mendelssohn, Concertul pentru Vioară şi Coarde în Reminor, Astor Piazzolla – „Anotimpurile din Buenos Aires”, Piotr Ceaikovski – „Romeo şi Julieta” şi Igor Stravinski – Pasărea de Foc. Dirijor: Gabriel Bebeşelea. Biletele pot fi cumpărate la casa Sălii cu Orgă, preţul fiind de 50-60 de lei.

CYO încheie seria de concerte de vară cu Gala de Operă a Valentinei Naforniţa. Concertul va avea loc la Palatul Republicii, începând cu ora 19.00, preţul este de 100 de lei.

Proiectul Chişinău Youth Orchestra a fost iniţiat în 2011 de dirijorul Andriano Marian. Pe parcursul celor patru ani de activitate, CYO a reunit tineri instrumentişti talentaţi, majoritatea din Republica Moldova şi Romania, studenţi sau absolvenţi ai celor mai importante insituţii de profil din lume, în cadrul unei orchestre profesioniste ce a susţinut concerte în cele mai prestigioase săli de spectacole din Chişinau, Sinaia şi Bucureşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite