În 2014, în Republica Moldova, numărul copiilor îl va egala pe cel al persoanelor de peste 60 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor estimări ale Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, la anul ponderea copiilor de 0-14 ani se va egala cu cea a persoanelor de peste 60 de ani, iar din 2015 prima variabilă va descreşte, iar cea de-a doua va fi în creştere.

Autorii documentului menţionează că tinerii de mâine, care sunt tot mai puţini ca număr, vor avea de susţinut nu doar evoluţia societăţii, ci şi de întreţinut mult mai mulţi vârstnici, relevă IPN. Acest fapt va genera o presiune semnificativă asupra cheltuielilor publice, care poate face imposibilă o creştere economică aşteptată. Dezechilibrul de gen în segmentul cel mai vulnerabil al populaţiei, cum sunt persoanele de vârstă înaintată, va solicita efort sporit pentru specializarea serviciilor sociale, medicale şi psihosociale, în special pentru populaţia feminină, mai numeroasă.

În document se mai menţionează că după anul 2015 natalitatea va fi în continuare în descreştere. Către anul 2020, vor fi mai puţini copii de până la un an, cu 5.100.

La 1 ianuarie 2013, în Republica Moldova locuiau 527.600 de persoane în vârstă de 60 ani şi peste.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite