Ilan Şor, invitat la Parlamentul European. Avocaţii solicită permisiunea pentru vizita primarului la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat la şapte ani de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere, având şi interdicţie de a părăsi ţara, a fost invitat să efectueze o vizită Parlamentul European.

Vicepreşedinta Partidului „Şor”, Marina Tauber, a declarat într-o conferinţă de presă că avocaţii lui Ilan Şor urmează să depună un demers către instanţa de judecată, prin care vor cere permisiunea ca clientul lor să se deplaseze la Parlamentul European în perioada 10 -13 iulie, transmite IPN.

Marina Tauber a menţionat că la sfârşitul lunii iunie, împreună cu avocaţii lui Ilan Şor, a efectuat o vizită oficială la Consiliul Europei şi Parlamentul European, unde au avut loc mai multe întrevederi cu deputaţii europeni şi membrii APCE. În cadrul acestora, au fost abordate mai multe subiecte, printre care şi situaţia lui Ilan Şor, dar şi aspecte legate de încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale liderului politic, precum şi constrângerile la care este supus.

„Ca urmare a informaţiilor detaliate şi argumentelor veritabile prezentate de noi deputaţilor europeni, precum şi a relatării despre proiectele promovate şi implementate de Ilan Şor, care reprezintă un interes pentru europarlamentari, pe numele lui Ilan Şor a venit o invitaţie pentru a efectua în perioada 10 - 13 iulie o vizită de lucru la Parlamentul European la Bruxelles, pentru a discuta problema sa, dar şi activităţile promovate în calitate de lider politic, situaţia politică din ţara noastră, precum şi alte subiecte de colaborare europeană”, a precizat Marina Tauber.

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe Ilan Şor la şapte ani şi jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. În aceeaşi zi, Ilan Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se va afla sub control judiciar. Şi avocaţii, dar şi procurorii, care au cerut 19 ani de închisoare, au declarat că vor contesta decizia primei instanţe. Ilan Şor pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite