Igor Grosu, după ce audierea ministrului de Interne în Parlament a eşuat: Contrabanda de ţigări are loc sub patronajul lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PAS Igor Grosu
Deputatul PAS Igor Grosu

Deputatul PAS Igor Grosu a calificat neprezentarea în Parlament a deputaţilor din PSRM şi Partidul Şor, la şedinţa de luni, ca fiind „o fugă ruşinoasă”. În cadrul şedinţei, urma să fie discutat un singur subiect - audierea ministrului de Interne, Pavel Voicu, în rezultatul moţiunii simple depuse de către deputaţii Platformei DA asupra activităţii MAI.

Igor Grosu a precizat că printre întrebările ce urmau să fie adresate ministrului de Interne era „răpirea cetăţenilor R. Moldova de către NGB-ul din Transnistria”.

„Alt subiect important ţine de contrabanda cu ţigări. Acest fenomen ruşinos pentru R. Moldova, ţară cu dorinţa de a se integra în spaţiul european, a ajuns la recordul de pe timpul lui Plahotniuc”, a menţionat Igor Grosu.

Potrivit lui, contrabanda cu ţigări are loc „sub patronajul lui Igor Dodon, iar Pavel Voicu asigură acoperire”. Deputatul a subliniat că din cauza contrabandei cu ţigări, numai în anul 2020, au fost aduse prejudicii bugetului de stat de cel puţin 1 miliard de lei.

O altă întrebare care trebuie să fie adresată lui Pavel Voicu ţine de intrarea în ţară, în perioada primului şi celui de-al doilea tur de scrutin, a autorităţii criminale Gheorghe Orlov, anunţat în căutare internaţională, dar care, potrivit deputatului, a intrat şi a ieşit nestingherit din Moldova.

„Subalternii domnului Voicu nu au intervenit nicicum. Măcar nu l-au întrebat cu ce ocazie veniţi acasă. Ştim că acest personaj din lumea interlopă a venit special pentru a face presiuni pe unul dintre concurenţii electorali în favoarea lui Igor Dodon. Acest cetăţean a părăsit teritoriul R. Moldova şi a fost reţinut ulterior de autorităţile ucrainene”, a mai spus Grosu.

Mai mult, potrivit lui Grosu, doi subalterni ai ministrului de Interne, înainte de alegeri l-ar fi vizitat în penitenciar pe „Makena”, o altă autoritate criminală, pentru a discuta cu acesta cum să fie mobilizaţi deţinuţii ca aceştia să-l voteze pe Igor Dodon.

Grosu spune că a mai vrut să-l întrebe de Voicu despre afacerile sale: „Ceva timp în urmă, domnul Voicu a înregistrat o companie de pază, PSG, care într-un mod miraculos a ajuns să presteze servicii de pază la MoldovaGaz, care este condusă de un alt fruntaş al PSRM. Fondator la această companie este domnul Voicu şi încă câţiva subalterni de-ai lui”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite