Igor Dodon solicită să fie investigată activitatea consulului României de la Bălţi: Ar fi întreprins acţiuni de corupere a aleşilor locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedinţia de la Chişinău solicită Guvernului şi Serviciului de Informaţii şi Securitate să investigheze activitatea şi legalitatea acţiunilor consulului general al României de la Bălţi, Mihai Baciu.

„În ultimele zile, în adresa instituţiei Prezidenţiale, parvin multiple informaţii prin care se comunică că Consulul General al României de la Bălţi, domnul Mihai Baciu ar fi întreprins mai multe acţiuni de corupere a aleşilor locali din nordul Republicii Moldova în scopul determinării acestora de a semna declaraţiile unioniste”, a declarat consilierul pe probleme juridice al Preşedinţiei, Maxim Lebedinschi, într-o postare pe Facebook.

El a mai adăugat că diplomatul român ar fi întreprins acţiuni de promovare a unui partid politic din ţară, fără a preciza despre ce formaţiune este vorba.
 

Deputatul socialist Grigore Novac l-a acuat pe consulul general al României la Bălţi de „acţiuni criminale”. Mai exact, parlamentarul susţine că diplomatul român ar fi propus bani mai multor aleşi locali, pentru ca aceştia să semneze declaraţii de unire cu România (după exemplul celorlalte 40 de primării din Republica Moldova).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite