Hotărârea Adunării Populare a Găgăuziei privind panglica Sf. Gheorghe a fost suspendată

0
0
Panglica Sfântul Gheorghe FOTO simbol
Panglica Sfântul Gheorghe FOTO simbol

Hotărârea adoptată de Adunarea Populară a Găgăuziei, prin care s-a permis organizarea unei acţiuni cu genericul „Panglica Sfântului Gheorghe” a fost suspendată de către Curtea de Apel Comrat, transmite IPN.

Actul Adunării Populare a fost suspendat până la emiterea unei decizii judecătoreşti definitive. Hotărârea Curţii de Apel Comrat poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie în termen de 15 zile.

Decizia instanţei a fost emisă pe 5 mai după ce Oficiul Teritorial Comrat al Cancelaria de Stat a atacat în instanţă hotărârea adoptată de către Adunarea Populară a Găgăuziei pe 29 aprilie. Potrivit documentului adoptat, interdicţia purtării panglicii „Sf. Gheorghe” pe teritoriul Găgăuziei a fost anulată.

Simbolurile de război, inclusiv panglica Sfântului Gheorghe, sunt interzise în Republica Moldova din 20 aprilie. Persoanele fizice care nu respectă interdicţia riscă amenzi până la nouă mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore, persoanele cu funcţie de răspundere – amendă până la 18 mii de lei, iar persoanele juridice – până la 30 de mii de lei.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite