Guvernul a câştigat premiul internaţional pentru performanţă în comunicarea mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul
Republicii Moldova a câştigat premiul internaţional ”Best mgovernment”.
Guvernul Republicii Moldova a câştigat premiul internaţional ”Best mgovernment”.

Trofeul a fost decernat Executivului de la Chişinău de către GSMA, organizaţia mondiala care reprezintă interesele industriei de comunicaţii mobile, pentru proiectul „semnătura  mobilă“.

Potrivit unui comunicat, premiul „Best mGovernment“ a fost ridicat de către directoarea executivă a Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocanu, la Congresul global al operatorilor de telefonie mobilă, care se desfăşoară astăzi, la Barcelona.

„Semnătura mobilă“ este buletinul de identitate al cetăţeanului în lumea virtuală şi cheia de acces către toate serviciile publice în format electronic. Cu aceasta cetăţenii se pot autentifica în spaţiul virtual şi pot semna de la distanţă acte, rapoarte, cereri şi declaraţii către instituţii.

Cetăţenii trebuie să aibă la îndemână doar buletinul de identitate, iar serviciul este disponibil şi cetăţenilor de peste hotare. Până în luna martie, „semnătura mobilă“ este gratuită. Pe viitor, preţul serviciului va fi unul accesibil tuturor categoriilor de cetăţeni. Republica Moldova se numără printre primele şapte ţări din lume care utilizează semnătura mobilă.

Guvernul Republicii Moldova este la al doilea premiu internaţional în domeniul guvernării electronice. Şi platforma informaţională „Cloud Computing-MCloud“, a fost premiată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite