Gripa face primele victime. O adolescentă s-a stins la spitalul din Cahul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă de 14 ani s-a stins la Spitalul raional Cahul, fiind diagnosticată cu insuficienţă respiratorie, pneumonie bilaterală şi şoc septic. De asemenea, prin laborator a fost confirmată şi gripa de tipul A(H3N2). Potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii, acesta este primul caz de deces în sezonul gripal curent, transmite IPN.

Solicitat de IPN, directorul Spitalului raional Cahul, Oleg Creciun, a spus că adolescenta a fost adusă cu ambulanţa marţi seara, 10 decembrie. Fiind în stare critică, aceasta a fost internată la terapie intensivă. În pofida eforturilor medicilor, fata s-a stins a doua zi.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că, de la începutul sezonului gripal, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă sezonieră. Totodată, continuă vaccinarea antigripală a contingentelor prioritare cu risc sporit de îmbolnăvire şi dezvoltare a complicaţiilor postgripale.

Pentru prevenirea răspândirii gripei şi infecţiilor respiratorii se recomandă adresarea la medic la apariţia primelor semne de boală. Bolnavii vor fi izolaţi la domiciliu şi vor purta măşti de protecţie. Încăperile vor fi aerisite şi se vor folosi dezinfectanţi. Se recomandă spălatul pe mâini cu apă şi săpun, acoperirea gurii şi a nasului în timpul tusei şi strănutului, alimentarea corectă şi consumul sporit de lichide.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite